Program for Redningen

Den 5. oktober (gen)opfører foreningen Undtagelsen, en flugt- og redningsaktion, i Skotterup ved stranden. Det er et forsøg på at vide hvordan det kunne have set ud den 5. oktober 1943.

Vi har et særligt fokus på de involverede fiskere og hjælpere i bred forstand, men selvfølgelig også på flygtningene, det var jo dem det i sidste ende drejede sig om.

For at skabe den rette stemning, lukker vi for al trafik og slukker gadebelysningen mellem kl. 18.00 og 21.00. Vi håber beboerne i husene langs Strandvejen vil være med og slukke for lyset i husene, havegange, carporte osv. Og bagefter, at tænde et stearinlys (før det elektriske) når faklerne tændes langs Strandvejen.

Vi skaber rammerne for et ”skuespil” hvor der vil være international opmærksomhed på det historiske Snekkersten og de mennesker der boede dér i de skæbnesvangre dage i oktober 1943. En mindeværdig oplevelse med gratis adgang for alle.

!! Den 5. oktober mellem kl. 18 og 21 lukkes Strandvejen mellem Snekkersten Stationsvej og Klostermosevej- og gadebelysningen slukkes.

PROGRAM

 

Den 5. oktober er planerne således (ret til ændringer forbeholdes)

Formiddag.

Området ved Skotterup afspærres med hegn og bånd. Ved den sydlige del af Skotterup Strand etableres et publikumsområde.

Eftermiddag.

Strandvejen mellem Snekkersten Stationsvej og Klostermosevej er åben for almindelig trafik, der vil dog momentvis blive lukket, mens der prøvekøres med biler og motorcykler fra 1939.

Kl. 18.
Strandvejen lukkes. Publikum ankommer til stedet ved den store pil ved Skotterup Strand.
Der etableres en omkørsel fra Snekkersten Stationsvej, Parallelvej til Klostermosevej og vise versa. Der vil være skiltning og vagter på stedet.

Kl. 18.30

Publikum er på plads.

Kl. 19.00

Forestillingen starter

Kl. ca. 20.00

Forestillingen er slut.

Kl. 20.15

Fællessang

Kl. 20.40

Afslutning.  Der tændes fakler langs Strandvejen som signal til at stearinlysene i husene tændes.

Vi håber på, at beboerne i området vil være aktivt medvirkende, og vise forståelse for ulemperne ved vejlukninger, slukket lys osv.

Kl. 21.00

Fællessang og afslutning

Kl. ca. 21.30

Lyset tændes på Strandvejen og i husene, vejafspærring ophæves og publikum forlader området.

 

 

2018-09-24T07:52:57+00:00

About the Author: